ПП и ДБ може да имат общи кандидати за местния вот

ПП и ДБ може да имат общи кандидати за местния вот
A A+ A++ A

„Продължаваме Промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) може да имат общи кандидати за местния вот. Това коментира на брифинг в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

„Много е важно демократичната общност като цяло да бъде концентрирана и фокусирана, така че да имаме, където е възможно, заедно, един кандидат подкрепен“, посочи Петков в отговор на журналистически въпрос за местния вот.

Ние с ДБ сме партньори и непрекъснато говорим за политиките, които сега са важни, посочи той. Докато мандатите вървят един след друг, ние сме задължени да се погрижим за българските граждани през изискване бюджетът да бъде внесен, за да можем да покрием основни неща като минималната работна заплата, пенсиите, данъчните облекчения за деца, в рамките на три процента бюджетен дефицит, които са нужни за еврозоната, допълни Петков.

Кирил Петков заяви, че Бойко Рашков остава кандидатът на ПП за поста председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Рашков ще продължава да е кандидатът за антикорупционната комисия, защото ние вярваме, че не само законодателната рамка е важна, но и кой управлява, коментира Петков.

#ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"