Следствен експеримент: Граничният полицай е убит с изстрел от Турция

Следствен експеримент: Граничният полицай е убит с изстрел от Турция
A A+ A++ A

Изстрелът, довел до смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, е произведен директно срещу него през оградата на границата - от турска страна. Това показват резултатите от проведен следствен експеримент, във връзка с разследването на убийството, съобщи Даниел Цонков, началник на отдел "Криминалистика" към Националната следствена служба.

Става дума за гладкоцевно оръжие, което се използва от ловците. Бъчваров е прострелян в момент, в който се намирал непосредствено до отвора на телената ограда, който е забелязал. Последвали са още няколко изстрела, след като стрелецът и помагачът му са избягали към вътрешността на Турция.

Не е установено колко точно са изстрелите, казаха от следствието.

Българските разследващи не са могли да направят следствен експеримент и от турската страна, но са установили категорично, че двамата братя, които са турски граждани, не са влизали на наша територия. По тях изстрел е произвел военният, който е патрулирал заедно с убития полицай.

Не е ясно дали турските власти ще ползват за разследването си данните от следствения експеримент на българска територия.

Даниел Цонков допълни, че убитият граничен полицай не е произвел изстрели.

Цонков потвърди, че използваното оръжие е било ловна пушка, като тепърва ще се установява с какви сачми е била заредена тя.

Днес стана ясно, че в следствения експеримент са използвани съвременни технически средства като 3D скенер, безпилотна летателна система.



#граничен полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »