Обрат: Джокович с виза за Австралия

Обрат: Джокович с виза за Австралия
A A+ A++ A

Носителят на 21 трофея от турнири в Големия шлем Новак Джокович е получил виза за Австралия и ще участва на Откритото първенство по тенис, което стартира следващата година, информират Guardian Australia и местната телевизия ABC. Съобщението идва от местни медии, цитирани от агенция "Ройтерс".

Сръбският тенисит бе депортиран от Австралия през месец януари, след като отказа да се ваксинира срещу коронавирус. Бившият №1 в световната ранглиста бе получил официална забрана да влиза в страната до 2025 година.

ABC смята, че министърът на имиграцията на Австралия Андрю Джайлс е отменил забраната, което ще даде възможност на Джокович да се състезава. За момента от министерството отказват коментар по темата.

Директорът на Откритото първенство на Австралия Грейг Тайли по-рано през месеца обяви, че Джокович ще бъде добре дошъл през януари, при условие че получи виза.

Австралия отмени през юли правило, което изискваше международните пътници да декларират своя ваксинационен статус, а през октомври тенисистът каза, че е получил "положителни знаци" по отношение на усилията за отмяна на забраната му.

Самият Новак Джокович заяви по време на участието си във финалния шампионат на ATP в Торино, че "очаква отговор".

"Още няма нищо официално. В очакване сме. Моите адвокати водят преговори с правителството на Австралия. Това е всичко, което мога да кажа за момента", лаконичен бе сръбският състезател.

#Новак Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »