Стоичков подари на Папа Франциск копие от „Златната топка“

Стоичков подари на Папа Франциск копие от „Златната топка“
A A+ A++ A

Легендата на българския футбол Христо Стоичков подари на Папа Франциск копие от „Златната топка“, която спечели през 1994 година. Стоичков е в Рим по случай Мача на мира, който тази година е в памет на аржентинската легенда Диего Марадона.

„С голяма голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята „Златна топка“! Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град! Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят!“, написа Стоичков в профила си във Facebook.

Стоичков игра 25 минути игра в Мача на мира - демонстративен двубой с участието на множество популярни бивши и настоящи състезатели. Камата беше титуляр в състава на „белите“ редом до състезатели като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и др. Носителят на „Златната топка“ направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а освен това участва в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда.

В състава на „сините“ бяха италианци. Стоичков беше на терена само през първото полувреме от 25 минути, неговият отбор водеше с 3:2. После Стоичков, който игра с №9, беше заменен, а „сините“ обърнаха до победното за тях 4:3. Срещата бе под патронажа на папа Франциск и посветена на Диего Марадона, който беше участник в мача в предишните му две издания преди години. Преди началото на двубоя Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.

#Христо Стоичков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »