БСП: „Пицарията" в бюджета затваря с подоходен прах в очите

БСП: „Пицарията" в бюджета затваря с подоходен прах в очите
Петър Димитров от БСП разкритикува Бюджет 2013, който в крайна сметка бе приет на първо четене от бюджетната и икономическата комисии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Пицарията" в бюджета затваря с подоходен прах в очите, заяви депутатът от Коалиция за България Петър Димитров по време на обсъждането на бюджета за следващата година на съвместното заседание на бюджетната и икономическата политика.

Бюджетът бе докладван от министъра на финансите Симеон Дянков, а след това и приет на първо четене и от двете комисии, предаде БГНЕС.

„Очаквах синдикатите да реагират по-остро на тази политика. Няма политика за задържане на българите в България. Непрекъснато ги прогонваме от страната," заяви Петър Димитров.

Депутатът от левицата изтъкна, че кабинетът „Борисов" е натрупал 8 млрд. дефицит в бюджета на България, и обвини финансовия министър, че не е изпълнил собствения си личен ангажимент за три години доходите в България да достигнат средните в ЕС.

„Когато г-н Дянков каза, че ще има ръст на доходите, аз се зарадвах и си помислих, че това ще е бюджет на разкаянието и ще се извиним на хората. Признавам си, че не видях нищо такова в бюджета," констатира левият депутат.

Според неговата „груба сметка", с Бюджет 2013 правителството на ГЕРБ планира да вземе два пъти повече от доходите на крайните потребители чрез ДДС и акцизи, след това да увеличи доходите с половината от тези пари, а другата половина – да даде за магистрали.

„В България вече няма лекари. Ние обезлюдяваме собствената си държава от квалифициран персонал. Какво правите в тази посока, а пенсионерите няма къде да се дянат, другите, които имат изход, са събрали куфарите," коментира още Петър Димитров.

„Заявихте, че ще има по-голяма справедливост. Данъкът върху лихвите ли е по-голямата справедливост? Той е еднакво несправедлив и за богатите, и за бедните," продължи депутатът.

„Приветствам някои ваши изказвания, г-н Дянков, за това, че е необходимо друго данъчно облагане при друго правителство. Благодаря Ви за това признание, ще се постараем да изпълним това поръчение," обеща Петър Димитров.

#Бюджет 2013 #бюджетна комисия #икономическа комисия #Петър димитров #депутат от БСП #Симеон Дянков #Министър на финансите #ГЕРБ #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници