Миг преди съдебно заседание: Задържаният с подкуп граничен шеф – откаран с линейка

Миг преди съдебно заседание:  Задържаният с подкуп граничен шеф – откаран с линейка
Pixabay
A A+ A++ A

Служителят на Гранична полиция Янко Серафимов, който беше задържан в петък с 2000 лева подкуп, беше откаран по спешност в столичната МВР болница, предаде БНР.

Това стана минути преди заседанието на Софийския градски съд, който трябваше да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Според адвоката на Серафимов прекомерна сила при задържането му е причина за влошеното здравословно състояние на клиента му. Защитникът Бойко Найденов, който е бивш високопоставен прокурор, разказа, че при задържането на граничния полицай той е бил ритан от полицейските служители и показно държан с белезници зад гърба му, седнал на уличен тротоар с часове.

Сега съдът трябва да прецени как да действа, защото точно 17:15 часа изтичат максималният срок за задържане му от 72 часа и трябва да се прецени каква мярка за неотклонение да бъде определена в зависимост от неговото здравословно състояние, за което се очаква информация от МВР болница.

Припомням, че според прокуратурата Серафимов е взел 2000 лева от собственик на фирма, който е кандидатствал за участие в процедура по пряко договаряне за оборудване на границата. От прокуратурата се похвалиха, че акцията е била съвместна и в отличен синхрон с органите на МВР.


#подкуп #граничари #граничар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »