ГЕРБ иска смяна на методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни

ГЕРБ иска смяна на методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни
A A+ A++ A

Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини за недействителни, което ще намали значително техният брой, каза във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС и юрист Бранимир Балачев. Той и колегите му Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев коментираха пред журналисти ситуацията в страната и работата на Народното събрание.

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, посочи Балачев. По думите му толкова стриктни изисквания не са нужни, а Кралев допълни, че такива строги правила няма и в другите европейски държави. Двамата депутати уточниха, че промените в методиката могат да бъдат направени от ЦИК, а биха могли да залегнат и в Избирателния кодекс.

Народните представители от ГЕРБ-СДС информираха още, че са внесли няколко въпроса да министерства, които касаят Варна и региона. По думите на Славена Точева вече е ясно, че идеята за обходен път на Провадия няма да се реализира бързо. Според отговора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството нещата са много забавени и сега е нужно пътят наново да се проектира, обясни народният представител.

Сега варненските депутати чакат отговори от министрите за бъдещето на магистрала „Черно море“, както и на проекта за изграждане на Съдебна палата в крайморския град на площадката, известна като Цирковата.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »