Сродните души вече не са на мода: Какво е пламенен близнак?

Сродните души вече не са на мода: Какво е пламенен близнак?
A A+ A++ A

Често използваме наименованието "сродна душа", за да опишем човека, с когото ни е отредено да бъдем заедно. Но на запад все повече изпозлват определението "пламенен близнак". Звезди като Алиша Кийс и Меган Фокс наричат половинките си именно по този начин. А като се има предвид, че любимият на Фокс има песен с името "Twin Flame", то картината съвсем се изяснява.

Но какво е "пламенен близнак"?

Казано по-просто, това са две отделни същества, които преди са били едно. Точно както казва наименованието, това е пламък, който е разделен на две. Вие сте единият пламък, а другият пламък е човек, с когото чувствате силна синергия и връзка. Може да има силно емоционално привличане, което да ви сближи. Това всъщност е вашата друга половина. И двата пламъка обаче трябва да бъдат разпалени, за да се привлекат един друг. Ако не, тогава винаги ще си казвате "трябваше", "можеше" и "щях". Противно на общоприетото схващане, пламенният близнак не е задължително да е някой, с когото имате романтична връзка. Вместо това може да е човек, с когото споделяте тясна кармична, душевна, дълбока връзка.

Какви са разиките между сродна душа и пламенен близнак?

Сродната душа е по-скоро като спътник, с когото се чувствате комфортно по всяко време. Може да имате подобни вярвания, преживявания или чувства, а може и да не се стигне дотам. Вашите сродни души могат да бъдат множество от хора, които са докоснали душата ви по някакъв начин през целия ви живот. Няма правила за това как изглежда една сродна душа - това е просто нещо, което вие решавате въз основа на магнетичното привличане, което изпитвате един към друг.

Основната разлика между пламенен близнак и сродна душа е, че можете да имате много различни сродни души и само един пламък близнак. Това не означава, че пламъенните близнаци са по-добри. Всъщност връзките с двоен пламък изискват много работа. Двамата трябва да сте готови да разберете дълбочината на взаимоотнощенията си. В противоположния край на спектъра, сродната душа не трябва да работи здраво, за да поеме тази роля.

Може ли пламенният близнак да бъде сродна душа?

Категорично не. На първо място, вашият пламенен близнак дори не трябва да е някой, когото познавате, докато сродна душа е човек, с когото сте духовно свързани на лично ниво. Има различни етапи в израстването в близнак на човек, но докато при сродната душа, просто имате чувството, че сте се познавали през целия си живот.

Казано по друг начин, вашият пламене близнак е част от вашата душа, докато вашата сродна душа е някой, с когото се чувствате като у дома си. Близнакът ви учи на нещо за себе си, докато сродната душа ви подкрепя като приятел, любовник или довереник.

#близнаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »