Брутална жестокост! Руската частна армия „Вагнер” екзекутира с ЧУК наемник-"предател"

Брутална жестокост! Руската частна армия „Вагнер” екзекутира с ЧУК наемник-"предател"
bykvu.com
A A+ A++ A

Руснакът Евгений Пригожин, близък съюзник на президента Владимир Путин, каза в неделя, че е предател бивш наемник в частната му армия "Вагнер", заснет как е екзекутиран с удар с чук в главата след преминаване на другата странат във войната в Украйна.

Той реагира на видео, разпространено в Telegram, което показва екзекуцията на мъж, след като призна, че е сменил страната на воюващите през септември, за да се "бие срещу руснаците" .

На кадрите мъжът, който се казва като Евгени Нужин, 55, е показан със залепена за тухлена стена глава. Той каза, че е бил отвлечен в Киев на 11 октомври и се е оказал в мазе. "Удариха ме по главата, изгубих съзнание и се озовах в тази изба", каза той. - "Казаха ми, че трябва да ме съдят."

Докато изрича тези думи, неидентифициран мъж, който се мотае в бойно облекло зад Нужин, разбива главата му с чук. След строполяването на Нужин мъжът нанася нов удар по лицето му с каменарски чук. Видеото е публикувано под заглавието "Чукът на отмъщението", пише "Дневник".

Помолен да коментира видеото с екзекуцията, чиято автентичност е трудна да бъде потвърдена, Пригожин каза в реакция, публикувана от неговата говорителка, че видеото трябва да се казва "Куче получава смъртта на куче".

"Нужин предаде своя народ, предаде своите другари, предаде ги съзнателно", каза Пригожин, който е санкциониран от САЩ и Европейския съюз за ролята си във "Вагнер".

Той беше показан във видео, публикувано през септември, как набира затворници в руски затвор за войната, като ги предупреждава, че конфликтът е тежък и определя правила за тяхното поведение. Но че от затвора няма излизане с 20-30-годишна присъда, докато след вярна служба във "Вагнер" ще бъдат амнистирани. Както и че ако някой се откаже или стане предател, ще бъде екзекутиран на място.

Това противоречи на руските закони, според които наказание е недопустимо без съд и присъда. Смъртното наказание е забранено с мораториум. Смъртта на Нужни не е потвърдена официално. Органите на реда в Русия не коментират записа.

В допълнителни коментари относно видеото с екзекуцията Пригожин отправи предупреждение към други в руското общество, които той описа като предатели. "Не забравяйте, че има не само предатели, които хвърлят автоматите си и преминават към врага", каза той. "Някои предатели се крият в офисите си, без да мислят за собствения си народ. Някои от тях използват собствените си бизнес самолети, за да летят до онези страни, които досега ни изглеждаха неутрални. Те летят, за да не участват в решаването на днешните проблеми. Те също са предатели."

В началото на септември платформата "Важни истории" публикува интервю с Нужни и потвърди, че той е бивш затворник от изправителна колония номер 3 от Рязанска област. Той разказа, че е бил осъден на 24 години заради убийство при сбиване през 1999 г., като са му били добавени още 4 години заради опит за бягство.

Снимката е илюстративна


#Вагнер #Евгений Пригожин #екзекуция #чук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"