Президентът – в Перник, за подкрепа при издирването на малкия Сашко (ВИДЕО)

Президентът – в Перник, за подкрепа при издирването на малкия Сашко (ВИДЕО)
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

"Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат. Ще се продължава, докато наистина този резултат стане факт”. Това каза президентът Румен Радев, който пристигна на място при екипите, издирващи 12-годишния Александър от Перник, съобщи НОВА. Детето е в неизвестност второ денонощие.

"Тук съм, за да подкрепя усилията на кмета на Перник, на общинския съвет, на полицията, на БЧК и хилядите граждани. Няма необходимост армията да се включва в издирването, защото при определена пренаситеност на терена започват да си пречат. Хуманността на едно общество си личи по отношението към уязвимите - към децата, към възрастните. Всеки един живот, особено на дете и то беззащитно, е важен. Това е мащабна операция, неизвестна досега, но е и акт на съпричастност от цялата общност", заяви той.

Радев съобщи, че се обсъжда ускоряване на програмата за видеонаблюдение в повече населени места. "Освен това да помислим за устройства за деца със СОП. Те да се носят в дрехи, на ръката", посочи президентът.

Според полицията се получават множество сигнали и при най-малкото съмнение, че някой е видял детето. Вчера е имало 16 сигнала, а онзи ден 12. Средно около 300 души са на терен и извършват издирвателна дейност. Периметърът на търсене е вече 20 км от мястото на изчезване на детето.

# Румен Радев #Перник #издирване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"