След развода с ИТН: Ива Митева се връща към предишната си работа

След развода с ИТН: Ива Митева се връща към предишната си работа
A A+ A++ A

След раздялата с "Има такъв народ" Ива Митева се връща към професията си отпреди навлизането в политиката, обяви тя в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя опроверга твърденията, че завръщайки се на старото си работно място, ще повлияе на приемането на антикорупционния закон и заяви, че в момента е в неплатен отпуск.

Преди да се присъедини към редиците на "Има такъв народ" Ива Митева заемаше поста директор на Дирекция „Законодателна дейност и право на Европейския съюз“ в администрацията на парламента.

Митова коментира, че в момента в политическия живот у нас има по-голяма нужда от експерти, отколкото от професионални политици.

"Сега имаме нужда от способни хора и от умните си глави. Виждате ли в политиката успешни бизнесмени, икономисти и лекари? Къде са тези хора? Не са нужни професионалните политици, а професионалистите в момента. Не трябва да се гледа дали е в ляво или дясно, а какви качества има човек", посочи тя.

По думите ѝ, ако се съберат повече професионалисти, това би я мотивирало да се върне към политиката.

Митева напомни, че е била част от екипа на "Има такъв народ" в качеството си на експерт, а не на член на партията.

"Възхищавам се на Слави като творец и човек, но имам несъгласие с някои негови действия и той го знае това. Сега си даваме време", уточни тя.

Според нея решението на парламента за предоставянето на оръжие за Украйна не е легитимно, защото този въпрос е изцяло в компетенциите на правителството.

"Сигурността на страната, вътрешният ред и ръководството на въоръжените сили е изцяло в компетенциите на Министерски съвет и е време всеки да започне да изпълнява пълномощията си така, както е по Конституция. Да спрем да обличаме решенията на правителството във власт предварително и да така да им подаваме топката", каза тя, цитирана от "24 часа".

#Ива Митева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"