Хладна неделя, на места с дъжд (ВИДЕО ПРОГНОЗА)

Хладна неделя, на места с дъжд (ВИДЕО ПРОГНОЗА)
Pixabay
A A+ A++ A

През нощта срещу неделя от североизток на югозапад процесите постепенно ще утихват, а облачността ще започне да намалява. След полунощ вятърът ще отслабне и в повечето райони напълно ще стихне.

В сутрешните часове около водните басейни видимостта ще бъде намалена.

Минималните температури ще се понижат и ще са между 1° и 3°С. Най-високи ще са градусите по Черноморието - до 5°–7°С.

Денят в по-голямата част от страната ще започне с мъгливо време или ниска слоеста облачност. До обяд мъглите ще се вдигнат и през деня ще преобладава разкъсана облачност.

Очакваните максимални температури ще са типични за ноември. Максималните ще се понижат и ще бъдат между 10-14°С, малко по-високи в Дунавската равнина и района на Сандански и Пловдив – до 15-16°С. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър.

Времето в София

През нощта срещу неделя облачността ще се задържи значителна и на места е възможно превали слаб дъжд.

Минималните температури ще са между 1-3°С.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, която следобед ще намалее до слънчево. Максималните температури ще се понижат и ще са между 10-11 °С.

Прогноза за фини прахови частици

Не се очакват замърсявания на въздуха.

Времето по Черноморието

По Черноморието ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед мъглите ще се разсеят и ще бъде слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°-15°.

Времето в планините

Времето в планините ще е предимно слънчево и ще се затопля. Очакваните максимални температури на височина 1200-1300 метра ще бъде около 10-12°, на 2000 метра - около 4-5°.

Времето на Балканите

През следващото денонощие под влияние на преминаващ висок циклон времето на Балканите ще се задържи предимно облачно. Валежи от дъжд очакваме по Адриатическото крайбрежие, Йонийско море и в Гърция. Над източната и югоизточната половина от полуострова времето ще се подобрява.

Източник: MeteoBalkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »