Братята, застреляли граничния полицай, пробвали да убият и военния от патрула

Братята, застреляли граничния полицай, пробвали да убият и военния от патрула
A A+ A++ A

Братята, застреляли граничния полицай Петър Бъчваров, са се опитали да убият и военнослужещия от патрула, навлизайки на българска територия. Това заяви пред БНТ заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов.

Той категорично отхвърли твърденията на двамата подсъдими, че са действали под уплаха.

"Не са се стреснали. Понеже познавам в детайли доказателствата по делото от българска страна, мога да кажа, че са били изключително арогантни, нагли и брутални. След убийството на полицая са влезли през дупката на българска територия и са се опитали да доубият военния от патрула. И само изстрелите от негова страна са ги накарали да се върнат обратно в турска територия. Изключително нагло, брутално, арогантно престъпление. Така че не мисля, че ще получат леко наказание", каза Сарафов.

Той не очаква данните са психически проблеми на двамата братя да смекчат присъдата.

"Ако съдебно-психиатрична експертиза покаже, че те са невменяеми, те не носят наказателна отговорност, но не мисля, че това е така в случая. Тези лица явно действително за изпълзели от дълбините на генофонда, но това по никакъв начин не омаловажава деянието и смъртоносния резултат - те са убили български граничен полицай и се надявам, че те ще получат заслуженото, вероятно от турския съд, но ние ще предоставим необходимите за това доказателства.", коментира директорът на следствието.

Утре на мястото на убийството ще бъде проведен следствен експеримент с участието на български и турски следователи, за да се разбере откъде точно са произведени изстрелите.

Към момента няма данни двамата братя да са се занимавали с трафик на хора, каза още Сарафов. По-скоро, целта им е била да грабят трафиканти, които често носят ценности със себе си, допълни той.

Заместник-главният прокурор коментира още, че са необходими законодателни промени, за да не се разминават трафикантите с условни присъди.


#граничен полицай #убийство #Петър Бъчваров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »