Каримански го върна тъпкано на Слави, каза за напускането на ИТН

Каримански го върна тъпкано на Слави, каза за напускането на ИТН
стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

"Няма достатъчно предизвикателства за мен, за да бъда в политиката. Приключил съм задълженията си към ИТН. Ние с Ива Митева не сме напуснали нищо. Не виждам за себе си достатъчно личности, които не се вторачват във вождове. Имам предвид това, което в момента става." Така коментира съветникът на финансовия министър Любомир Каримански пред Нова тв напускането на Ива Митева на ИТН, както и собствения си отказ от партията на Слави преди време.

Спазваме това, което е предвидено в Закона за публичните финанси, както трябва да се спазва правенето на полтиики и бюджети в закона. Нека политиците съставят трайно и устойчиво правителство, за да има доходна политика, призова той.

"Нека да не опростяваме и да не се плъзгаме по повърхността на депутати, които не са чели целия закон. В Конституцията не е казано какъв тип бюджети трябва да се разписват. Програмите на тези, които искат да управляват, трябва да бъдт приети в един бюджет", обясни още той.

Каримански заяви, че служебното правителство продължава мерките, които са били заложени в бюджета до момента.

"Една от мерките е да вдигнем прага за ДДС от 2023 година и ще я приложим", коментира още той.

"Европейските средства пристигат и не можем да ги използваме. Ако ги изхарчим за социални разходи, догодина трябва да ги вземем от бюджета и тук идва дефицитът", обясни Каримански.

Според него категорично трябва да се направи правителство и апелира макроикономистите да седнат, да дадат потенциал и опит и да помогнат на депутатите, за да се състави такова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници