Проф. Рачев каза кога ни връхлита студът

Проф. Рачев каза кога ни връхлита студът
A A+ A++ A

Студ ни чака през следващите седем дни. Живакът през идващата седмица ще падне до 3 градуса. Ще бъде мрачно и ще вали. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните – 11-16 градуса. Това съобщи за „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев. Днес ще бъде хладно, а на места в Централна и Южна България слабо ще вали, уточни той. И изтъкна, че от неделя се очаква стабилизиране на времето и слабо повишение на температурите.

Облачно

Слънцето ще се показва доста по-рядко. „Ще бъде по-облачно в сравнение с изтеклата седмица“, уточни климатологът. И допълни, че в четвъртък ни очаква преминаване на слабо изразен фронт от северозапад. Не забравяйте чадърите у дома. От четвъртък ще започнат валежи в цялата страна, каза още проф. Рачев. Следващата събота и неделя времето отново ще се стабилизира, а в понеделник отново ни очакват дъждове.

Сняг

Снежни човеци няма да правим и през тази седмица. Сняг ще падне само по върховете. Тънка снежна покривка ще има над 1500 метра. Катерачите също ще бъдат разочаровани. Няма да е подходящо за туризъм в планините, защото ще бъде много студено и ще има вятър. „Продължава засушаването, макар че днес ще паднат валежи от 10 до 15 литра на квадрат“, допълни климатологът. По морето ще е хладно, мрачно, а в четвъртък привечер ще започнат слаби валежи. Въпреки хладното време температурите са с между 4 и 7 градуса по-високи, отколкото е нормално за ноември, добави проф. Рачев.

#Георги Рачев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"