Вижте за колко пари хапват депутатите в НС, докато хората протестират от беднотия

Вижте за колко пари хапват депутатите в НС, докато хората протестират от беднотия
Фейсбук/Недялко Недялков
A A+ A++ A

Цените на ястията в стола на Народното събрание отново влязоха в общественото полезрение, след като двама гости на парламента публикуваха снимки на менюто, по което народните представители са похапвали вчера и днес.

Пръв това направи в четвъртък Любослав Костов от КНСБ. От неговия кадър става ясно, че тогава Супа топчета е струвала скромните 1,44 лева, а Свинска пържола с топено сирене и гъби - 3,64 лева.


Петъчните кулинарни предложения на щадящи джоба цени пък засне главният редактор на "ПИК" Недялко Недялков. Днес депутатите са можели да хапнат Крем супа от тиква за 1,56 лева, Свински черен дроб пържен със задушени картофи за 2,26 лева, или Тиквички и гъби на скара за 2,35 лева. А са разядка Яйчена салата с горчица и майонеза за 1,15 лева, пише "Труд".


"Ето, приятели, и днешното меню в бюфета на НС, за социалнослабите ни депутати с 9100 лв. средна заплата", коментира Недялков:

"На 11 ноември 2022 г,, докато отвън хората протестират от беднотия, те похапват паеля с пиле за 2,79 лв., шницел за 2,99, дроб със задушени картофи за 2,20, яйчена салата с майонеза за 1,15, халва със стафиди за 70 стотинки… Хлябът по традиция е 11 стотинки".


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »