Москва забрани на Байдън и близките му да влизат в Русия

Москва забрани на Байдън и близките му да влизат в Русия
A A+ A++ A

Русия въведе забрана за влизане в Руската федерация по отношение на 200 американски граждани. Това се казва в изявление, разпространено в петък от руското външно министерство. Любопитното е, че сред тях е и действащият американски президент Джо Байдън.

„В отговор на постоянно налаганите от администрацията на Джо Байдън все нови персонални санкции не само срещу руски официални лица, представители на бизнеса и обществеността, културни дейци, но и онези, които по различни причини, неприемливи за Вашингтон, се въвежда, на принципа на реципрочност, забрана за влизане в Руската федерация на 200 граждани на САЩ“, съобщиха от министерството.

В руския черен списък са двамата братя и сестрата на Байдън, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер и Пол Пелоси, съпруг на Нанси Пелоси, говорител на Камарата на представителите на САЩ.

Освен това са наложени санкции срещу командващия Европейското командване на въоръжените сили на САЩ и главнокомандващия съюзническите сили на НАТО в Европа Кристофър Каволи, четирима заместник-министъри на отбраната на САЩ и американския секретар на интериорът Деб Холън, информира "Труд".


#руски санкции #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"