Нов случай на пребит ученик

Нов случай на пребит ученик
15-годишият Валентин Стоянов (на снимката) е в ареста за побоя над 16-годишния Андрей Илчев на 23 ноември пред 35 СОУ в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетокласник от Строителния техникум в Пловдив е бил пребит в района на училището в сряда.

По първоначални данни инцидентът в Пловдив е станал около 9.00 ч. пред входа на учебното заведение, където трима младежи на 18 и 19 години причакали 16-годишно момче и го нападнали с удари, предаде Дарик радио.

Охраната на техникума подала веднага сигнал в полицията, на мястото пристигнали  полицаи, прекратили сбиването и задържали побойниците, които се оказали от Оризово.

Те обяснили, че малко преди това са били помолени от съученичка на тийнейджъра от по-долен клас да го сплашат заради дрязги помежду им.

Пострадалият, който е от Куклен, е бил прегледан в болница и освободен за домашно лечение с охлузвания по лицето.

Момичето, заради което е станал боят, е обяснило, че 16-годишният й съученик я харесва и говори обидни за нея думи като „знаеш ли какво ще стане, ако останем сами“.

Тя се обадила на приятеля си и му казала за това, тогава той решил да се саморазправи с ученика, който е мюсюлманин, съобщи за Дарик шефът на Шесто РУ инспектор Михаил Ангелов.

На тримата младежи са съставени актове от по 150 лева по Указа за дребното хулиганство, а материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив.

Побоят над ученика в Пловдив в сряда е втори подобен случай за две седмици, след като на 23 ноември в София 16-годишният Андрей Илчев бе пребит от друг ученик пред 35 СОУ.

Съдът остави побойника - 15-годишният Валентин Стоянов от професионалната гимназия по архитектура и строителство „Христо Ботев” - за постоянно в ареста. Преди дни след тежка животоспасяваща операция, при която беше отстранен далакът на Андрей, той беше изписан от „Пирогов“.

#Валентин Стоянов #Софийския районен съд. #Андрей Илчев #София #СОУ #психолози #ученици #съученици #Огнян Илчев #прокурор #побой #училище #магистрати #насилие #обжалване #затвор #Пловдив #ревност #Куклен #Оризово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »