Бойко Борисов: Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Още по-голям оптимист съм за съставянето на кабинет. Това каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той поздрави жителите на града за нова пречиствателна станция. „От целия отпадък 20 хиляди тона, се превръща в метан станцията в енергия, която задвижва пречиствателната станция за 450 хил. души. Това е огромен проект за 120 млн. Зико, няма да имате много какво да откривате в следващите години, защото сега не се работи. Зад нас е всичко, което сме свършили. Това са фактите. Като кажат, че нищо не е направено. То само пречиствателните станции да вземеш. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода. Затова сме дошли, за да видим какво сме свършили. Това е в полза за здравето на хората. Всички партии, още на изборите, са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В такава ситуация като политическата криза единственото, което е, е разум - да има правителство, да има парламент“, каза още Борисов.

„Без нерви и без его, дадох вчера формула. Ако след всички срещи на партиите, което е огромен напредък, се изготви документ, гарантиран от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното правителство, с кратък мандат, да мине зимата, и оттам-нататъка е ясно, че се отива на избори. Трябва ли сега или след месеци. Ако е сега, нищо повече няма да се направи, ако е после, ще има повече разлика. Асен Василев направи много бюджети и сутринта зам.-шефката на „Подкрепа“ каза, че, когато те са поставили въпроса за МРЗ и доходите, г-н Василев тогава им отказал“, заяви Борисов.

„Ние не само подкрепихме бюджета на кабинета Петков, но и основни моменти бяха предложени от нас. Кое се промени за един месец, че бюджетът, който лично Василев внесе, та да се говори, че идва катастрофа. Финансов министър, на когото бюджетът не издържа и месец, трябва ли да е във властта, попита реторично Борисов. Сега предизборно искат да си купят гласове. Това навремето беше заклеймявано като предизборно пазаруване. Искаме документ, подписан от лидерите, че само по което се отвори, ще се приема“, коментира Борисов.

„Хората протестират днес, защото техните доходи не бяха защитени от партията на Василев и Петков. С Добрев правихме една сметка - нямаше по-добра социална политика от санирането, защото стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. По-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове. Добрев изчисли, че ние само от това, което сме направили в санирането, 1 млн. мегаватчаса на година сме спестили и изнасяме. Държавата го е продала и е спечелила вследствие на икономията от саниране. Кръгът се е затворил, а ползата за гражданите е огромна“, добави Борисов.

„Очаква ни зимата на Асен Василев. Можем да подкрепим всичко в името на хората, но не мога да обясня защо подкрепям виновниците за кризата да правят пак бели, заяви лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че, ако с разпише какво ще се прави, ще подкрепят, но, ако пак започнат да правят поразии, няма да ги подкрепят. Те не случиха на партньори, като не са с ГЕРБ, с БСП, с кого са? Тогава ще направят правителство с ДПС и "Възраждане". В такава ситуация - нестандартно решение с документ, подписан от партиите и да се направи кабинет с кратък период, който ще изпълнява само това, което е подписано“, допълни още Борисов.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"