Депутатите изслушват днес 17 министри

Депутатите изслушват днес 17 министри
A A+ A++ A

Депутатите ще изслушат днес 17 министри на петъчния парламентарен контрол.

Служебният премиер Гълъб Донев ще отговаря на въпроси, свързани с политиката по доходите, осъществявана от служебното правителство, готвената отмяна на забраната на износ на горива, произведени от руски петрол и прилагането на Регламент на (ЕС) 2022/1854 на Съвета от 6 октомври 2022 г. относно спешна намеса за спиране с високите цени на енергията.

Служебният министър на финансите ще отговаря на въпроси, свързани с това колко ще струва на бюджета увеличението на минималната работна заплата, усвоените средства за капиталови разходи по консолидираната фискална програма за 2022 г и други.

На основание чл. 92, ал. 3 от ПОДНС, поради неотложен ангажимент в заседанието за парламентарен контрол няма да участват:

- служебният заместник министър-председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров;

- служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

На основание чл. 92, ал. 3 от ПОДНС, поради болест в заседанието за парламентарен контрол няма да участва служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Депутатите започват своята работа в 9:00 часа в сградата на Народното събрание.

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"