Ива Митева заряза Слави и ИТН

Ива Митева заряза Слави и ИТН
стоп кадър/НОВА - архив
A A+ A++ A

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева обяви, че се разделя с "Има такъв народ".

В интервю за "Денят на живо” по NOVA NEWS, Митева обясни, че е изпълнила ангажимента си към партията на Слави Трифонов.

"Аз не съм била член на ИТН или на друга партия, имах поет ангажимент към конкретни избори и го изпълних.”, каза председателят на 46-ото народно събрание Ива Митева в отговор на въпроса напуснала ли е партията на Слави Трифонов.

Запитана дали ще участва в следващи избори, тя бе лаконична - "времето ще покаже".

"Изборите свършиха, бях поела конкретен ангажимент за конкретни избори, участвах с цялата си енергия, играх с чест и достойнство. Аз и колегите ми доказахме думите на Кристиан Таков, че "Моралът е доброто”.

В ретроспекция за минали видни личности от българската история - Панайот Волов и Георги Бенковски Митева запита: "Имаме ли такива като Бенковски, Волов днес? Имаме ли духовни водачи”. Тя припомни и юриста Кристиан Таков.

Относно дейността на сегашния парламент тя каза: "Странно е поведението в този период на парламентарните групи”. Митева припомни, че БСП преди са се въздържали за машинното гласуване.

"Избирателната активност няма нищо общо с хартиената бюлетина”, каза Митева. Тя обясни, че избирателната активност не се влияе от начина на гласуване - с хартия или с машини. Юристката акцентира, че при машинното гласуване има много по-малък брой недействителни бюлетини.

#Ива Митева - ИТН #Слави #заряза #ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?