Пети ден полицаи и спасители издирват изгубен мъж в планината над Чипровци

Пети ден полицаи и спасители издирват изгубен мъж в планината над Чипровци
A A+ A++ A

Пети пореден ден продължава издирването на 65-годишен мъж от Чипровци, изгубил се в Стара планина.

По склоновете на планината са екипи на полицията и спасители от пожарната в Монтана с дронове, гранични полицаи от участъка в Чипровци, общинари от Чипровци и граждани, съобщиха от полицията в Монтана.

65-годишният Павлин Найденов е изчезнал около 17.00 часа на 6 ноември. С джип отишъл във високата част на планината да бере боровинки. Към 16.30 ч. разговарял с други берачи в планината и тръгнал към Чипровци. След това следите му се губят.

Вчера автомобилът му е бил открит в пресечена местност, паднал в дере и със значителни материални щети, но самият Найденов не бил в него.

Мъжът не е открит и в околността на дерето. Преди да напусне автомобила Найденов го е заключил, като в джипа са останали сигнални ракети и радиостанция.

Предполага се, че заради гъстата мъгла в неделя, която свалила видимостта в планината до метър-два, Павлин Найденов е решил, че с автомобил не може да слезе в Чипровци и е тръгнал пеша. След това вероятно се е загубил и сега е някъде в планината, коментира пред БТА кметът на Чипровци Пламен Петков, който също участва в издирването.

#полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"