Съдът окончателно върна в ареста прокурорския син

Съдът окончателно върна в ареста прокурорския син
A A+ A++ A

Софийският градски съд върна в ареста Васил Михайлов, обвинен за побой в Перник. Той е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, на когото главнияят прокурор Иван Гешев впоследствие поиска оставката.

Решението е окончателно, след като прокуратурата поиска младежът да бъде върнат в ареста. Проверка установи, че той е нарушил домашния си арест, въпреки че е с гривна за проследяване.

Съдът се мотивира с показанията на двама свидетели, които разказват за случая.

Защитникът на Михайлов Христо Ботев заяви в съдебната зала, че искането на прокуратурата за връщането на Михайлов в ареста е заради медийния шум.
Освен това доклад на правосъдното министерство показвал, че прекъсванията на сигнала от гривната за няколко минути се дължат на технически проблеми.

Младежът е обвинен за това, че на 9 април, около 4:00 часа, в близост до детска площадка в Перник, е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го е порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му е причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият отправил закани за убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е обвинен и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа, в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек и му е причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

#прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »