Синдикати: Оловно-цинковият в Кърджали ще свърши като „Кремиковци“

Синдикати: Оловно-цинковият в Кърджали ще свърши като „Кремиковци“
Оловно-цинковият комбинат в Кърджали. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оловно-цинковият комплекс (ОЦК АД) в Кърджали спира производство, а над 300 работници от Цинковия завод в рамките на комбината ще бъдат пуснати в принудителен платен отпуск, алармира председателят на структурата на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева.

Според Караколева, цитирана от Дарик радио, причина за спиране на производството според ръководството на завода бил планов ремонт, който ще продължи до 3 януари.

„Оловно производство“ бе спряно в средата на април тази година и в дружеството  остана да работи само „Цинково“, а сега и то е спряно, отбелязва синдикалният лидер.

Сред металурзите се налага съмнението, че заводът ще последва съдбата на „Кремиковци“ и през януари ще останат на улицата.

В сряда сутринта те излязоха на поредния протест заради закъснения с няколко дни на дължимия аванс въпреки подписаното наскоро стачно споразумение, според което, ако се наруши дори и една от клаузите, разписани в него, металурзите са с развързани ръце да започнат стачка без предупреждение.

От централата на КНСБ в Кърджали обаче все още нямаха решение дали ще се премине към ефективен протест на металурзите или не, съобщава Дарик.

#Иванка Караколева #Кремиковци #КНСБ #синдикати #Кърджали #ОЦК #Оловно-цинков комплекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"