Борисов: Ние можем да направим кабинет, няма аз да съм премиер

Борисов: Ние можем да направим кабинет, няма аз да съм премиер
A A+ A++ A

Ние можем да направим кабинет с първия мандат, но той няма да е устойчив, няма да ни представи еднозначно пред обществото, а напрежението ще продължи да расте. Благодарим на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата. Това заяви пред БТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Да не говорим за първи, втори или трети мандат. Вече имаме една много добра коалиция, виждаме гласуванията в НС - по линия на РС Македония, НАТО, военната помощ за Украйна и еврото. Българите са "за“ двата съюза - за ЕС и НАТО. 175 "за" военната помощ за Украйна. Стабилно мнозинство от 4 партии. Ако продължим да работим така, "Промяната" как ще обясни, защо разваляме парламента?!

Първата фалшива новина е, че искаме да се махат машините. Не, машините остават в пълния си обем, но добавяме и хартиената бюлетина. Всеки гражданин, който иска да гласува на машините на Мадуро, може да го прави. Излезе надпис, че дневникът е подправен. Факт е, че в нито една европейска страна не се гласува на машини. Едно от предложението ни е разписките от машините да се подпечатват и отново да се пускат в кутия. Сега ако искаме да обжалваме изборите, как ще ги обжалваме? Един чувал с флашки!

Ако "Промяната" не подкрепят мандата ни и ние няма да подкрепим втория мандат. Всичко, освен сформиране на редовен кабинет и работещ парламент, е катастрофа. За това настоява народът!

За две години Асен Василев подготви четири бюджета. Затова ние казваме - ще ви подкрепим декларацията.

Готов съм да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев. Но лидерска среща има смисъл, когато преговорните групи са постигнали съгласие за държавния бюджет и важните за хората политики. Ако на изборите народът ни беше дал над 100 депутати, веднага щяхме да съставим кабинет и да поемем отговорността за управлението на държавата.

Какво е в моята душа е без никакво значение. Всички ме питат защо съм толкова добронамерен. Защото хората трябва да изкарат в състояние на война зимата по-спокойно. Да, това са компромиси. Толкова искам да нямам конкуренция в никоя партия. Защо да се оттегля?! По-опитен човек, в момента, от мен няма! Мога да ръководя най-добре от всички, това е доказано във времето.

Готови сме с кабинет - имаме прекрасни експерти. Няма да съм номинацията за премиер. Най-лесно ще е да имаме коалиция с "Български възход".

Защо министър Росен Христов направи политическа атака срещу "Промяната"? Вчера министърът заяви, че Кирил Петков е купувал руски газ с 30% по-скъпо.

НСИ категорично показва, че милиарди долари са изтекли за нефт и газ към Русия, въпреки санкциите. ПП са действали месеци наред в подкрепа на Руската федерация, докато са в коалиция с ДБ. Това е разкритие на служебния енергиен министър. Не го видях в новините – затова искаме оставката на Росен Христов. За да го чуят хората и в медиите.

Имаше някои гласувания, които ни озадачиха - много депутати не присъстваха в залата или гласуваха въздържали се, Асен Василев не подкрепи Ф-16.

Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев ще е акт след убийството на граничния полицай край Елхово. Ако той има малко доблест, ще каже от кого са наследени проблемите по границата. Две години никой не е ремонтирал или поддържал оградата по границата с Турция.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"