Двамата братя, обвинени за стрелбата край Елхово, се изправят пред съда

Двамата братя, обвинени за стрелбата край Елхово, се изправят пред съда
edirnesonhaber.com
A A+ A++ A

Двамата братя, обвинени за стрелбата на българо-турската граница, при която загина младши инспектор Петър Бъчваров, се изправят пред съда в сряда. Вчера турските граждани с инициали E.E. и М.Е. бяха заловени при операция на жандармерията.

При претърсването им бе иззета и ловната пушка, с която е стреляно по българския полицай. Бяха открити и 23 броя ловни патрони. Турските медии посочват, че двамата имат регистрация в полицията за множество кражби.

Междувременно България и Турция са се договорили да създадат съвместна работна група за борбата с организираната престъпност, незаконната имиграция и митниците, която ще заседава всеки месец. Това стана ясно след срещата от тази сутрин на заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев и Венцислав Катинов с Валията на Одрин Кюршат Кърбъйък. Искането на българската страна е разследването за стрелбата, при която полицай Петър Бъчваров беше убит, да се води съвместно между двете държави.

Главният прокурор Иван Гешев благодари на турските прокурори за бързата реакция. В Twitter обвинител номер 1 написа, че "проблемът с трафика на хора, с който е свързано убийството на българския полицай, може да бъде решен само с общи усилия".

Възможно е арестуваните за убийството на граничния полицай двама турски граждани да бъдат екстрадирани и съдени в България, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Елхово, където присъства на поклонението на убития граничар.

"Има такава възможност, но естествено тя зависи от решението на турските власти. Има образувани наказателни производства и в Турция, и в България. Вярвам, че прокуратурата ще направи такова искане по съответния ред и съответно турските власти ще се произнесат по него", коментира Демерджиев.

Източник:БТА


#граничен полицай #убийство #Петър Бъчваров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"