След убийството на границата: Намерени са гилзи от ловна карабина

След убийството на границата: Намерени са гилзи от ловна карабина
A A+ A++ A

Намерени са гилзи от ловна карабина на територията на България. Предполага се, че това е оръжието, с което е извършено убийството на граничния полицай Петър Бъчваров в понеделник вечерта край българо-турската граница, съобщи NOVA.

След убийството, във вторник зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че се работи по две версии – трафик на мигранти и наркотрафик. Водеща била втората. В Турция бяха задържани двама заподозрени за убийството – турски граждани.

Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев коментира в студиото на „Здравей, България”, че гилзите са намерени на територията на южната ни съседка и със сигурност е стреляно от там. Това ставало ясно и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно.

По думите му съществува и версия за отмъщение от страна на недопуснат у нас мигрант.

„Тази агресия е необяснима и за мен. Досега, през последните 50 години, не е извършван такъв акт”, каза още Станимир Станев. Според зам.-главния секретар на МВР техниката по българо-турската граница не е поддържана добре през последните години. Той обаче подчерта, че служителите на реда, които охраняват периметъра, са добре оборудвани и разполагат с два пълнителя – един с бойни и един със стоппатрони.

#граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »