Задържаха мигранти на магистрала "Тракия", превозвал ги криминално проявен

Задържаха мигранти на магистрала "Тракия", превозвал ги криминално проявен
Pixabay
A A+ A++ A

Група от седем мигранти на възраст между 25 и 40 години, определящи се като марокански граждани, са задържани от полицейски служители на автомагистрала „Тракия” в района на 123 км. Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. С тях е арестуван и български гражданин, криминално проявен, който ги превозвал. Той оказал съпротива при задържането си. Засега е арестуван за 24 часа, предаде БТА.

Около 11:45 часа на 7 ноември служители на Сектор „Пътна полиция” към Областната дирекция на МВР в Пловдив забелязали на магистралата в крайпътна отбивка паркиран лек автомобил. По време на извършената проверка полицейските служители установили, че от предната дясна седалка слязъл мъж и тръгнал да бяга през полето. Междувременно шофьорът също тръгнал да бяга през магистралата, прескачайки мантинелата и пресичайки насрещното платно. Още трима души излезли от автомобила и започнали да бягат през полето. След кратко преследване полицейските служители успели да заловят лицата.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив.

В началото на октомври бе заловена още една група мигранти. Тогава на автомагистрала „Тракия”, в землището на с. Шишманци, обл. Пловдив, бяха арестувани трима мъже, превозвали 10 чужденци, представящи се като граждани на Сирия.


#нелегални мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"