С 24,5% са се увеличили бездомните хора в Испания за последните 10 години

С 24,5% са се увеличили бездомните хора в Испания за последните 10 години
A A+ A++ A

Увеличава се броят на бездомните хора в Испания. По данни на Националният статистически институт за последните 10 години те са нараснали с 24,5 %, като 60 на сто от тях страдат от депресия.

30% от бездомните са млади хора и техния брой расте с всеки изминал ден показват данните на Националния статистически институт. Расте и броят на жените без дом, които вече са 25% .

Половината от живеещите на улицата в Испания са на възраст под 45 години, а 40% са в тази ситуация повече от три години, показва статистиката.

И въпреки че повечето бездомни са чужденци - около 66%, останалите 34 на сто са испанци, които са извън системата в родната си страна.

Статистиката сочи, че 76% от бездомните са завършили средно или висше образование, като при жените процентът е по-голям от този при мъжете. Много от тях имат деца, които също растат на улицата.

Близо 38% имат някакво хронично заболяване, но нямат регламентиран достъп до здравната система, а двама от десет бездомни имат някаква форма на увреждане.

В опит да покажат истинския живот на хората, останали без дом и пари, експертите обръщат внимание на факта, че повече от половината от тях са били жертви на престъпление, нападение, обиди, заплахи или грабежи.

#бедност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници