Помагат ли ни смартфоните или ни пречат

Помагат ли ни смартфоните или ни пречат
Pexels.com
A A+ A++ A

Много често се случва, когато кажем думата “смартфон” много хора казват, че те пречат на развитието на хората и ни превръщат в така наречените “зомбита”. Е, дали това наистина е така? Статистиките показват, че в днешно време около 83% от населението на земята използва смартфони. Това означава, че почти всички хора по света, под една или друга форма, използват функциите на тези устройства, имат достъп до интернет и до комуникации в световен мащаб.

Смартфоните могат да бъдат изключително полезни и да спестят много от нашето време. Вече не трябва да ходите до банката, за да прехвърлите средства и не се налага да отидете до физически магазин, за да си купите каквото ви е необходимо- всичко е само на няколко клика разстояние! Освен това, вие можете да играете всевъзможни игри и да се забавлявате по много начини, гледайки филми или дори играейки в онлайн казино, като за това има и специално направени приложения, като betano app.

Освен това смартфоните могат да разрешат много проблеми, като например възможността за лесна и бърза комуникация от всяка точка на света. Вече не е нужно да изпращате писма и да чакате с дни или дори седмици, за да получите отговор, всичко става за секунди, а освен съобщения, можете да предавате и аудио и видео връзка в реално време.

Ако погледнем от друга гледна точка, това може би ни прави една идея по–мързеливи. Нямаме “жив” контакт с хората около нас, защото телефоните колкото ни сближават с тези, които са далеч, толкова и ни отдалечават от хората, които са около нас. Освен това, проучвания показват, че хората нямат желание да напускат домовете си, което означава, че все по-голяма част от населението става некомуникативна, като това пречи на социалните взаимоотношения между хората.

Друго нещо, което много хора смятат за минус на телефоните е това, че те събират много лични данни за нас. Това колко е минус обаче, толкова е и плюс, защото вие ще виждате само съдържание, което е релевантно за вас.

Като финал на нашата статия искаме да отбележим, че към всичко трябва да се подхожда с мярка, смартфоните са нещо, което може да направи живота ни много по-лесен, да ни свърже с нашите близки, които са далеч от нас или чрез него да извършим много от задълженията си, за които иначе ще загубим часове, но все пак трябва да знаем кога да спрем да стоим зад екрана и да прекараме време извън “матрицата”.


#смартфон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »