Северна Корея: Не доставяме оръжие на Русия

Северна Корея: Не доставяме оръжие на Русия
A A+ A++ A

"Северна Корея отхвърли твърденията на САЩ, че тайно е изпращала артилерийски боеприпаси на Русия за войната ѝ срещу Украйна. Това са "безпочвени" слухове, разпространявани от САЩ, с цел да навредят на международната репутация на Северна Корея", коментира заместник-началник на отдел в севернокорейското министерство на отбраната, цитиран от държавната информационна агенция KCNA.

"Северна Корея не участва в оръжейни сделки с Русия и „няма намерение да го прави в бъдеще", се казва в изявлението му, цитирано и от AFP.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби заяви миналата сряда, че Северна Корея е изпратила "значително" количество боеприпаси за Русия и се опитва да създаде впечатлението, че доставките са предназначени за Близкия изток или Северна Африка. Според Кърби обаче не е ясно дали боеприпасите са пристигнали в Русия.

"В резултат на международните санкции Русия изпитва недостиг на армейско оборудване и поради това е принудена да се обръща към държави като Северна Корея и Иран, за да продължи агресивната си война срещу Украйна", допълва Кърби.

#Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"