ГЕРБ се срещат с „Продължаваме Промяната”

ГЕРБ се срещат с „Продължаваме Промяната”
A A+ A++ A

ГЕРБ и "Продължаваме промяната" се срещат.

Групата на партията се води от председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя и представители на формацията ще обсъждат с ПП приоритетите на двете парламентарни групи.

Партиите ще проведат експертен разговор за търсене на консенсус по темите, засягащи дневния ред на обществото и парламента, допълват от ГЕРБ. И подчертават, че срещата е по тяхна инициатива. Началото й ще бъде в 10:00 часа в зала „Запад“ на Народното събрание.

Цялата среща ще бъде открита за медиите. "Очакваме да постигнем базов консенсус за това, кое е изпълнимо от приоритетите и кое не", коментира в Русе Десислава Атанасова. По думите й, важните теми за хората са овладяване на инфлацията, цените на горивата и електроенергията, сигурността.

От ГЕРБ-СДС разчитат на честен разговор за това, какво може да се случи през следващите години ако има редовно правителство, без популизъм и размахване на пръст на политическите опоненти, за да се види по кои точки могат да се обединят на експертно ниво.

„Срещата изглежда странна, предвид това колко остри бяха отношенията и са между ГЕРБ и “Продължаваме промяната“.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира от Русе предстоящите разговори между двете партии. „Да видим какво ще излезе от нея. Дали това е първа крачка за правителство, дали е просто ПР, за да може, ако не се стигне до правителство, да се търси вина в някой друг“, каза още тя.

#"Продължаваме промяната"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »