Спаси София става партия

Спаси София става партия
A A+ A++ A

Скъпи съграждани, правим важна крачка напред!

Създаваме партия Спаси София. Преди 14 години започнахме като трима съмишленици, които повярвахме, че и от нас зависи в какъв град живеем. Днес каузата ни да спасим София увлича хиляди - архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град. Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София.

Затова обединяваме (и)дейните хора, ангажирани с града, които имат капацитет, енергия и знания. В борбата за по-добра София са нужни не само кмет, но и общински съветници и отдаден екип от експерти. Партия Спаси София ще е платформата, чрез която гражданите и нашият екип от опитни професионалисти ще работят заедно в полза на града ни.

Нашите съграждани все по-често се обръщат към нас с очакване да създадем зряла и компетентна политическа сила. Формация, която успешно ще се справи с наследството на сегашното управление и ще направи София европейска столица, в която всички живеем добре, и с която истински се гордеем. Така гарантираме, че всеки глас на столичани ще бъде инвестиция в по-добра София, като нашите приоритети остават последователни - отговорно и открито управление, ефективно и прозрачно инвестиране на общите ни пари, подредени и зелени квартали, създаване на конкурентна и свободна от бюрокрация бизнес среда.

Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим. Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори.

Доказали сме, че не се сещаме за проблемите на нашите съграждани само преди избори, а сме в постоянен и ефективен диалог с тях. Мненията им вдъхновиха многобройните смели и обмислени експертни решения, залегнали в План за София. С участието на нашата организация в общинския съвет, софиянци получиха силен и автентичен глас в тяхна подкрепа. С десетки доклади за подобряване на живота, с активното осветляване на корупцията, както и с формулирането на цялостна визия за управлението на града ни, Спаси София е принципна и ефективна опозиция, а с подкрепата на столичани ще осигурим модерно управление, каквото София заслужава.

С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град!

По-силно от всякога вярваме, че предстоят по-хубави дни за София.

Борис Бонев,

Основател на Спаси София

#"Спаси София"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »