За мъртвите или само добро, или нищо. А знаете ли защо?

За мъртвите или само добро, или нищо. А знаете ли защо?
Picxabay
A A+ A++ A

Чували сте израза: За мъртвите или само добро, или нищо. Дори ако човек е водил не особено добродетелен живот, след като умре той придобива своеобразен социален имунитет: за мъртвите не се говори лошо.

Каква е причината за тази традиция?

В света има огромен брой енергийни структури – егрегори. Към тях спадат всякакви религии, всякакви общности, социални групи от хора (пенсионери, студенти, майки, деца и така нататък). Егрегор имат всички компании, фирми, предприятия. Дори и гробищата имат много плътно и активно енергийно поле, твърдят езотеристи.

Егогор се образува под влиянието на мисли, действия, преживявания на определен брой хора и понякога и същества от други измерение. Човек след смъртта си попада в енергийната система на друг свят, и поне за известно време става част от нея.

Без значение какво име се използва: егрегор на смъртта, Бог, Оня свят, Космос – във всички случаи душата на починалия се сдобива с надежден защитник. Неприятни думи, подигравки, умишлено повреждане на личните вещи на починалия и други неприлични действия активизират егрегора.

Той защитава своя "подопечен", като „удря по носа“ този, който го е засегнал. Говорейки за мъртвите лошо, можете да си навлечете различни проблеми, вариращи от загуба на портфейла до смъртоносна болест. Егрегорът не анализира доколко неговата „частица“ (душата на починалия) е била неправедна в живота си.

Той се интересува само от това да защити своя елемент и следователно, и себе си като цяло. По същия начин действат и другите енергийни структури, просто хората не винаги разбират, че възникналите проблеми са свързани с погрешно поведение по отношение на някои егрегори.

Покойният не може да се оправдае

Всеки може да се защитава. Дори и най-големите престъпници могат да използват услугите на адвокат, получавайки шанса да докажат своята невинност. А починалият е лишен от това законно право. Душата му, след като напусне материалния свят, губи контакт с живите хора и техните нрави.

Тя отива отвъд границите на видимия свят и попада на място, където човешкият съд е безсилен. Ако убиецът умре, той няма да бъде вкаран в затвора. Същото се отнася си за злословията по негов адрес, които трябва да бъда прекратени. За мъртвите не се говори лошо, тъй като никой няма това право. Починалият вече е на друго ниво, където с него ще се „заемат“ други сили.

От християнската гледна точка той ще се яви пред Бога; от индуистка – ще изпълни своята карма. Във всички случаи, починалият ще получи наказание, съизмеримо с неговото поведение. Но живите хора не трябва да участват в осъждането: това кара човека да страда, като непрекъснато превърта в ума си лошите си постъпки.

Покойният може да атакува

През първите 40 дни душата все още е много привързана към познати места и хора. Ако човекът е живял, без да спазва социалните норми и закони, значи е голяма вероятността процесът на умиране и прощаване с тялото му да се окаже много тежък.

Такава душа е развълнувана и възбудена, тя се мята от точка в точка и винаги се намира близо до роднини, приятели, познати. Мъртвите се тревожат от критичните думи, омраза към тях, обиди. Душата може да се разтревожи и да забрави за основната си задача: да премине в друг свят, а вместо това да реши да „порази“ нарушителя. Колкото по-силна е енергията на починалия, толкова по-тежък и силен ще бъде неговият „отговор“.

Можете просто да изпуснете тежък предмет на крака си, или внезапно можете да объркате газта със спирачката и да попаднете в тежка катастрофа. Отмъщението на душата е импулсивно, нейната цел е да спре злословията. Понякога мъртвите, обидени от живите, чупят огледалата, хвърлят собствената си снимка от масата, преместват любимите си неща. Това е лека версия на молбата им да спрете да говорите лошо за тях.

Да се говори злобно за познати – е лош тон във всяка една ситуация. И е по-добре да мълчите, отколкото да обвинявате починалия за минали грехове. Този човек вече не съществува и отсега нататък няма да навреди на никого. Много по-разумно е да се опитаме да простим на починалия и да му помогнем, като му запалим свещ или искрено се помолим за него, съъветва energetika-bg.com.



#душа #мъртви #егрегор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"