Ядрен взрив ликвидирал греховните Содом и Гомор?

Ядрен взрив ликвидирал греховните Содом и Гомор?
A A+ A++ A

Ядрен взрив планетата Земя е преживяла не само през 1945 г., когато американците пускат атомните бомби над Херошима и Нагасаки. Не само при взрива в Чернобилската атомна централа през 1986 г. и японската "Фукушима" през март 2011 г. Преди 4 хиляди години в Близкия изток избухва първата ядрена бомба на планетата. Тази хипотеза става все по-популярна напоследък. Като доказателство се сочат снимки на американската космическа агенция НАСА, които разкриват ужасяваща атомна експлозия над Синайския полуостров.

Става дума за унищожаването на градовете на грешниците - Содом и Гомор, описано в Стария завет. Възможно е премахването на двата града от лицето на земята да е станало с ядрена бомба. "Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето. И съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и всички растения и животни", разказва Старият завет. Господ се смилил само над праведния Лот, жена му и двете му неомъжени дъщери. Двата ангела, които Бог изпратил в Содом и Гомор, грабнали семейството и ги изкарали почти насила от града. Предупредили ги да бягат бързо в планината и да се скрият в пещера, като по никакъв начин да не се обръщат назад. Само жената на Лот не послушала заръката. Докато тичали, тя се спряла, обърнала се да види града си, но вълната я застигнала и тя се превърнала в солен стълб. Някои изчисления сочат, че това се е случило през 2024 г. пр. н.е.

Теорията за ядрен взрив, унищожил Содом и Гомор, поражда ред въпросителни. Но нейните привърженици привеждат факти, които според тях ясно разкриват, че ядрен взрив е имало в Близкия изток преди 4 хил. години. Установено е, че през 21 век пр.н.е. селищата в планините около този район внезапно били изоставени и в продължение на няколко века в тях не е живял човек. Водата в изворите около Мъртво море и до днес предизвиква стерилитет при животни и хора след продължителна консумация.

Лот заживява в планината след огнения ад: "И живееше в пещера, и с него заедно двете му дъщери". А пък Авраам, когото божиите пратеници първо срещнали, преди да отидат в Содом и Гомор, се безпокоял за съдбата на Лот и семейството му, чудел се дали в Содом и Гомор ангелите са намерили достатъчно праведници, за да не унищожат градовете. Библейският текст разкрива картината: "Сутринта рано стана Авраам и отиде на мястото, дето беше стоял пред лицето на Господа; и погледна към Содом и Гомора и към целия простор наоколо и видя: ето, дим се дигаше от земята като дим от пещ".

Името на Содом буквално означава "изгорен", а Гомор - "погребан". Някои учени са на мнение, че двата града са разрушени от земетресение, което предизвикало изтичане и избухване на подземни залежи на природен газ, петрол, сяра и катран.

Библейското обяснение на страховитото разрушение е греховността на жителите на Содом и Гомор. И до днес двете селища са символ на разврат и пълно пренебрежение към чест и морал. Двамата божи пратеници поискали от Лот да им покаже първо 50, после 45, после поне 10 праведници в града. Лот не успял да го направи. През цялото време, докато в дома му били ангелите, пред портите тълпа от млади и стари, мъже и жени викали и настоявали Лот да пусне двата ангела, за да правят жителите на Содом групов секс с тях. Ангелите се убедили, че няма праведници. Така била подписана смъртната присъда на Содом и Гомор, и Бог изсипал върху тях огън и жупел.

Американският писател Зекария Сичин обаче смята, че ядрената катастрофа в Близкия изток и унищожаването на Содом и Гомор пред 4 хил. лв. не просто са се случили. В книгата си "Войните на боговете и хората" писателят смело излага доказателства на тезата си, че атомната бомба е пусната от по-висши същества, смятани за богове. Съществата дошли от планетата Нибиру да се ползват от земчното злато за атмосферата на своята планета. На базата на разчетените от него шумерски глинени плочки, Зекария Сичин прави извода, че заличаването от земята на Содом и Гомор е само странично събитие. То е част от унищожаването с ядрено оръжие на космодрума на съществата-богове, анунаките от Нибиру. Това се случило заради война между самите лидери на анунаките. Главната ядрена цел бил космодрумът на Синайския полуостров, а истинската жертва от ядрения удар - самият Шумер и неговата цивилизация.

По-нова теория се базира на данни от радиовъглеродното датиране и открити минерали, формирани от кристализация на пясъка при висока температура в района на някогашните Содом и Гомор. Според тази теория в района на Мъртво море е избухнал мощен взрив, разрушил всичко в радиус от 25 километра. Събитието е било причинено от избухнал в атмосферата метеор, като експлозията е била с мощност от 25 мегатона - сходна с тази на по-мощните водородни бомби. Подобно събитие, но от по-малък мащаб, се случи на 15 февруари 2013 година, когато метеор експлоадира над руския град Челябинск. Катаклизмът над Мъртво море е предизвикал вълни, залели със солена и гореща вода плодородните земи около водния басейн. Случилото се е довело до разпад на формираните цивилизации и те са се завърнали по тези места едва 600 години след взрива. Тъй като древните хора са нямали днешните знания и не са знаели за съществуването на метеорите, те са приписали катаклизма на "божествения гняв" спрямо жителите на долината.

Източник: Лупа.бг

#ядрен взрив #Содом и Гомор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »