Галопиращата инфлация е проблем №1 за страните от Г-20

Галопиращата инфлация е проблем №1 за страните от Г-20
A A+ A++ A

Галопиращата инфлация, разрастващата се дългова криза и проблемите с разходите за живот представляват най-големите заплахи за бизнеса в страните от Г-20 през следващите две години, сочат данни на Световния икономически форум, публикувани днес.

Инфлацията се е покачила до нива, невиждани от няколко десетилетия, което е накарало една трета от страните от Г-20 да определят повишаването на цените като своя основна грижа, показва проучването, проведено от Центъра за нова икономика и общество към Световния икономически форум, предава БГНЕС.

Въпреки че централните банки по света са поели курс на агресивното затягане на финансовата политика, усилията им да укротят инфлацията рискуват да тласнат световната икономика към рецесия.

Проучването, което се провежда преди COP27 в Египет и срещата на върха на Г-20 в Индонезия по-късно този месец показа, че загрижеността за околната среда е останала на заден план за първи път от години, тъй като светът се занимава с по-непосредствени социално-икономически проблеми, вариращи от последиците от войната в Украйна до кризата с разходите за живот.

Кибератаките, въпреки нарастващите случаи на нарушаване на сигурността на данните и заплахите, свързани с технологиите са сред най-рядко посочваните опасности.

#Г-20

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »