Земляните всъщност са от друга планета

Земляните всъщност са от друга планета
A A+ A++ A

Много учени твърдят, че животът е пристигнал на Земята върху метеорити под формата на микроорганизми, които след това са еволюирали. Други смятат, че животът на Земята е възникнал в процеса на удряне на водата в скалите, което води до образуването на вериги от аминокиселини, наречени пептиди. Има и други, по-малко популярни теории.

В книгата на американския еколог Елис Силвър „Хората не са от Земята" се излага хипотеза, че хората не са еволюирали заедно с други форми на живот на Земята, а са пристигнали отнякъде преди десетки или стотици хиляди години. Изследователят излага аргументи, основани на човешката физиология.

Силвър твърди, че някои от хроничните заболявания, които засягат човечеството (като проблеми със ставите), може да са знак, че сме еволюирали в свят с по-малка тежест. Ученият посочва и други уникални човешки черти, като главите на бебетата да са толкова големи, че жените трудно раждат.

„Никой друг вид на тази планета няма този проблем“, казва ученият. Силвърът също така посочва 223 „допълнителни" гена при хората, които никой друг вид няма, и липсата на фосилна „липсваща връзка", свързваща се с възможен човешки прародител.

„Мисля, че много от нашите здравословни проблеми произтичат от простия факт, че нашите вътрешни часовници на тялото са еволюирали да усещат 25-часов ден, въпреки че денят на Земята е само 24 часа“, пише ученият.
Силвър предполага, че човешките предшественици като Хомо Еректус са кръстосани с други видове. Той също така предполага няколко възможни произхода, включително от най-близката звездна система до Слънцето - Алфа Кентавър.

„Човечеството се предполага, че е най-високо еволюиралият вид на планетата, но въпреки това е изненадващо зле адаптирано към околната среда на Земята: страда от увреждане от слънчева светлина, отхвърляне на естествено срещаща се (сурова) храна, абсурдно високи нива на хронични заболявания и много повече. Освен това много хора имат преобладаващото мнение, че не принадлежат на това място или чувстват, че нещо не е наред. Това предполага, че човечеството най-вероятно е еволюирало на друга планета и може да е донесено тук като високоразвит вид“, казва Силвър.

Той предполага, че човечеството е пренесено на Земята преди приблизително 60 000 до 200 000 години като напълно еволюирал Хомо сапиенс, пише лупа.бг.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"