Асансьорите няма да се сменят

Асансьорите няма да се сменят
Според Ангелов искането на Българската асансьорна асоциация е равно на признание, че фирмите в нея не си вършат работата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Асансьорите са неугледни, но не се налага тяхната подмяна, заяви председателят на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор Ангел Ангелов.

Според данните на Българската асансьорна асоциация обаче 80 000 асансьора трябва да бъдат спешно ремонтирани или подменени, тъй като са опасни.

Според Ангелов искането на Българската асансьорна асоциация е равно на признание, че фирмите в нея не си вършат работата, предаде БНР.

„Целта на техните изявления е свързана с падналите им печалби с намаляването на строителството през последните години. Намериха спасителен изход в идеята, че държавата трябва да кара гражданите да сменят асансьорите. При цени от 20 до 40 хиляди, обявени от г-н Маринков на асансьор, общата сума е около 2.5 млрд.“, коментира Ангелов.

Той обясни, че на всеки три години се извършва технически преглед на асансьорите в страната от независими експерти от частни фирми, а годишно се спират между 300 и 600 асансьора.

„Предпочитаме постепенно, с малко финансови средства да се опитаме да подобрим техническото състояние“, споделиха от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

#асансьори #смяна #Ангел Ангелов #Българската асансьорна асоциация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници