Борисов оттегли Здравко Димитров от втори кметски мандат (ВИДЕО)

Борисов оттегли Здравко Димитров от втори кметски мандат (ВИДЕО)
стоп кадър
A A+ A++ A

Пловдив ще има нов кандидат за кмет догодина, обяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес пристигна в Пловдив.

Той не посочи конкретна причина защо няма да номинира сегашния градоначалник Здравко Димитров за втори мандат. Борисов изтъкна неговите заслуги в управлението, но многозначително коментира, че „умората и износването си казват думата“. Освен това той припомни и здравословните му проблеми, посочвайки, че за кратко време Здравко Димитров претърпя две тежки хирургически операции, предаде БНР.

Попитан кой се очертава като кандидат на ГЕРБ за кмет на предстоящите местни избори, Бойко Боисов не даде категоричен отговор, но посочи, че е силно впечатлен от работата на районния кмет на „Тракия“ Костадин Димитров, който, по думите му, се радва на широка подкрепа от гражданите.

Относно противоречията около пробива до Водната палата, довели до разнобой в градската организация на ГЕРБ, Борисов каза, че явно не е била достатъчно задълбочена кампанията, с която да се разяснят стойността и значението на този проект за Пловдив.

По тази причина той лично е разпоредил на кмета Здравко Димитров да оттегли предложението за започване на строителството.

След това то бе замразено за 45 дни до провеждането на обществено обсъждане, което стана с решение на Общинския съвет предишната седмица

#Бойко Борисов #Здравко Димитров #местни избори #втори мандат #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"