Петков: Коалиция ПП-ГЕРБ няма да видите

Петков: Коалиция ПП-ГЕРБ няма да видите
стоп кадър/БНТ - архив
A A+ A++ A

По време на разговорите ни с ГЕРБ във вторник няма да става дума за коалиция, заяви лидерът на ПП Кирил Петков пред bTV. "Ясно казахме, че няма да подкрепим коалиция с първия мандат, ние ще бъдем конструктивна опозиция. Ще говорим за нашите 16 политики пред камери", обясни Петков. Според бившия премиер ГЕРБ от месец искали тайни преговори с тях, но ПП отказвали с мотив: "ние в тъмни стаички договорки не правим". Петков посъветва ГЕРБ да се срещнат не само с ПП, но и с другите парламентарни групи - точно така щели да направят от ПП, когато получат втория проучвателен мандат. Ако имаме подкрепа за политиките си, ще предложим правителство, обясни Петков.

"Коалиция с ГЕРБ няма да видите в нито един от мандатите", твърдо декларира лидерът на ПП.

Бившият премиер отрече, че посоченият от ГЕРБ преговарящ - експрезидентът Росен Плевнелиев, има заслуга за преговорите във вторник. Срещнахме се за половин час по време на прием на германския посланик, уточни Петков.

"Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП е, ако ГЕРБ изпълнят три-четири условия - смяна на главния прокурор, нова антикорупционна комисия, смяна на всички корумпирани кадри в държавната администрация", заяви в същото време пред БНТ депутатът от ПП Александър Дунчев.

Петков коментира и отказа на ПП да се срещне с главния прокурор Иван Гешев, който от сформирането на 48-ото Народно събрание си прави срещи с парламентарните групи, за да обсъжда с тях "правната реформа". "Когато той говори за правна реформа, а ние виждаме, че той е един от най-големите проблеми на системата, няма да играем театър да се срещаме с него за пиар", обясни Петков. Но все пак не изключи възможността ПП да се видят с Гешев. "Най-доброто нещо, което Гешев може да направи, е да си даде оставката", каза още Петков, цитиран от "Сега".


#Кирил Петков #коалиция #ГЕРБ #"Продължаваме промяната"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"