Главсекът на МВР с още разкрития за катастрофата с нелегални мигранти в Бургас

Главсекът на МВР с още разкрития за катастрофата с нелегални мигранти в Бургас
НОВА
A A+ A++ A

Двамата сирийци, обвинени за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас, е трябвало да бъдат задържани за 24 часа. Това обаче не е направено. По случая тече проверка, съобщи в специално интервю пред NOVA главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Вчера стана ясно, че 16 полицейски служители имат вина за тежката катастрофа с бус с нелегални мигранти, при която загинаха двама служители на МВР. За момента данните не сочат корупция, а слаба подготовка, липса на комуникация и слаб контрол. В хода на разследването е установено още, че двамата трафиканти, вече и с обвинение за тежкия инцидент, ден преди него, са били отведени в бургаското гранично поделение и е трябвало да бъдат оставени в ареста за 24 часа. Това обаче не е станало.

„Има аварирал автобус, има лица с профил на мигранти, които е трябвало да бъдат на определено място. Работено е с тях, имало е достатъчно данни тези лица да бъдат задържани. Това не е направено. Съответно за ръководителите и служителите, взели това решение, се извършва дисциплинарна проверка. Трябвало е да има полицейско задържане за 24 часа”, обясни Тодоров.

Има ли недосегаеми, за разследванията по последните скандални случаи и „гнилите ябълки” в МВР и какъв рестарт предстои за системата ще стане ясно утре след излъчване на цялото интервю в предаването „Събуди се”.

#Петър Тодоров #нелегални мигранти #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай