Ердоган обяви ново споразумение с Путин

Ердоган обяви ново споразумение с Путин
A A+ A++ A

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е постигнато ново споразумение с руския му колега Владимир Путин. Лидерите на двете страни се договориха за безплатни доставки на зърно за нуждаещите се страни, съобщава ТАСС.

Ердоган добави, че планира да повдигне въпроса за доставките на храни за африканските страни на срещата на Г-20, която ще се проведе на 15-16 ноември 2022 г. в Индонезия.

Освен това Ердоган каза, че Западът преподава "уроци по хуманност", въпреки че самият той пренебрегва проблемите с глада в африканските страни и го нарече срам.

По-рано Ердоган в разговор с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш обяви необходимостта от решаване на въпроса за удължаване на сделката за зърното. Гутериш от своя страна благодари на турския президент за усилията му да възстанови работата на зърнения коридор.

На 3 ноември Русия реши да възобнови участието си в зърнената сделка за износ на украинска селскостопанска продукция през Черно море. Министерството каза, че руската страна е получила гаранции от Украйна, според които Киев обещава да не използва зърнения коридор за военни операции срещу Москва. Турция беше посредник в преговорите, припомня ТАСС.

#Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »