Мога да страдам за хилядите жертви на кървавата война в Украйна, но … България ми е по-мила

Мога да страдам за хилядите жертви на кървавата война в Украйна, но … България ми е по-мила
A A+ A++ A

Дълго се чудих дали да реагирам за това “цивилизационно” решение за оръжието днес. Чудих се, защото отдавна разумът е удавен в гнусната пропаганда. Пропагандата на щедро платените с копейки. И пропагандата на щедро платените с центове. Разбира се, дълбоко невярно е, че като даваме оръжие на Украйна, ние влизаме във войната и утре сутрин едва ли не ще ни мобилизират. Впрочем ние и сега сме сериозен доставчик на оръжие. Само че през посредници. Един мобилизиран няма. Дълбоко невярно е също, че като не дадем оръжие подкрепяме Путин и агресивната война, която води. Както казах – пропаганда. И от двете страни. Каквото и да ви говорят става дума не за “цивилизационен”избор, а за пари. Много пари.

Отдавна на либералстващите “западни”, “демократични” сили у нас им е трън в очите руското ни въоръжение. Първо, защото мразят всичко руско, и второ, но не по важност, защото то им пречи да сключват договори за ново. Новото, разбира се, ще дойде през посредници. А посредниците ще платят комисионна, комуто е нужно …. Затова и когато Каракачанов модернизира руските самолети и танкове имаше жестока съпротива. Но истината е проста. Новото е по-хубаво, безспорно. Но струва пари. Много пари. А такива България няма. Всъщност именно избирателите на тия “демократи”, които гласуваха днес, бяха най-активни в плюенето по ВМРО, че Министерски съвет е закупил нови самолети от САЩ….

Напоително ни разказват, как сега ние трябва дадем вече модернизираното си с нашите си пари оръжие – самолети, танкове и прочие, а пък “съюзниците” ни щели да ни обезщетят с ново. Чутовна глупост, прочее. Ами ако ще ни дават на нас оръжие, наместо нашето, защо просто не го пратят в Украйна, където се нуждаят от него ?!? Аз ли нещо не разбирам ? И ако ще е така, защо офертата на Щатите за новите осем самолета не е коригирана надолу? Нали сме съюзници?

Всъщност не. Нашето въоръжение няма да спечели войната в Украйна. Нито ще я загубят без нас, впрочем. Днешното решение решава други въпроси. Не български. Чужди. Оставайки без въоръжение, ще се наложи да си купим. Друго. Ново. Да си купим. Казах ли, че ще го КУПИМ. Платим. С пари. Много пари. Които ще дадем на САЩ. И на други “съюзници”. А дотогава… на наша територия ще се разположат “заместващи сили”. Така пише в решението. Разбирай чужди военни бази. И чуждо военно присъствие. Простичко казано чужда армия. “Съюзническа”… Може би трябва да напомним, че последната “съюзническа” армия в България беше червената. Която първо беше окупационна за няколко дни и после стана съюзническа след 09.09….И чиито паметници още не са премахнали днешните “демократи” …

Та така … днешното решение е предателско. Но не защото съм русофил. Дори напротив. И не защото съм американофил. Дори напротив. А защото съм убеден български патриот. И смятам, че онези, които сме избрали трябва да мислят внимателно преди да въведат окупацио… оп съюзническа де, войска в България. И преди да задължат всички нас да плащаме милиарди за ново въоръжение…

Защото мога да страдам за хилядите жертви на кървавата война в Украйна, но … България ми е по-мила. И България трябва да е над всичко!

Позицията е на Александър Сиди - съпредседател на ВМРО

#ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"