Първо пушек, после пукот, накрая пожар. Огнеборец във влака предотвратил трагедията

Първо пушек, после пукот, накрая пожар. Огнеборец във влака предотвратил трагедията
A A+ A++ A

Сред пътниците в опожарения снощи влак край Каспичан е имало огнеборец, съобщи началникът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен комисар Иван Иванов.

По неговите думи, пожарникарят пръв забелязал пожара, който избухнал в първия вагон на композицията. Мъжът дръпнал ръчната спирачка и започнал да евакуира хората от влака. Вероятно така е спасил десетки животи.

Експерти на Националната компания "Железопътна инфраструктура" и огнеборци ще направят днес повторен оглед на влаковата композиция.

Рано е още да кажем каква е причината за запалването, каза Димитър Димитров от БДЖ, цитиран от Радио Шумен.

"Назначена е комисия първа категория, която тепърва ще разследва причините за инцидента. Докато тя не излезе със заключения, няма да правим предположения какво е предизвикало запалването. Факт е, че подвижният състав в БДЖ се експлоатира съгласно установените технически норми и в това отношение не се правят абсолютно никакви компромиси. Истината е такава, че вагоните са на преклонна възраст и това дава своите резултати", уточни той.

Началникът на РДПБЗН в Шумен комисар Иван Иванов каза, че огнеборците вече имат версия за причините за инцидента.

"Най-вероятно се касае за техническа грешка. Част от пътниците казаха, че по време на движение се е появил пушек, чул се е пукот и веднага след това е започнал пожарът", разказа той.



#влак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »