Бургас ликува без нефтопровод

Бургас ликува без нефтопровод
На 6 декември Бургас отпразнува празника на града, като запали общинската коледна елха. Според кмета Николов отказът на България от нефтопровода е като двоен празник за бургазлии. Снимка: „Фейсбук“, Маргарита Желева.
A A+ A++ A

С оттеглянето на България от проекта „Бургас-Александруполис“ бургазлии могат да си отдъхнат и отново имат повод за празнуване.

Това заяви в сряда кметът на Бургас Димитър Николов по повод решението на Министерския съвет страната да прекрати участието си в проекта за строеж на петролопровод между България и Гърция, съобщи Дарик.

По думите на Николов решението на правителството за оттеглянето на България от проекта за изграждане на нефтопровода „Бургас-Александруполис“ е очаквано и необходимо.

„Бургазлии могат да си отдъхнат и отново има повод за празнуване след вчерашния празник на града“, каза кметът.

Новината за прекратяването на българското участие в проекта той определи като пример за защита на националните и регионалните интереси.

Николов сподели още, че е доволен, защото са отпаднали реалната заплаха за екологията и опасността за развитието на бизнеса и туризма.

Кметът на морския град обясни, че през последните месеци е бил силно притеснен, следейки процеса и достигането до това решение.

„От проектната компания бяха привлекли елитни специалисти, които да синхронизират цялата документация с нашето законодателство, заради което щяхме да влезем в една нескончаема спирала от юридически хватки“, коментира Николов.

„Щастлив съм, че окончателно се сложи край на този проект и сега ще можем да се захванем с истинските перспективи на Бургас“, каза още кметът.

#Бургас #Димитър Николов #Александруполис #кмет #нефтопровод #петролопровод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници