Борисов освободи и говорителя на ОДМВР – Варна

Борисов освободи и говорителя на ОДМВР – Варна
Разпореждането на премиера е във връзка с недопустими квалификации от страна на Пенчева като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на ръководството на МВР да освободи от длъжност говорителя на ОДМВР – Варна, Калинка Пенчева, съобщиха от правителствената информационна служба.

Разпореждането на премиера е във връзка с недопустими квалификации от страна на Пенчева като служител на МВР към български гражданин и заради уронване престижа на ведомството.

Уволнението идва само ден след като Боян Максимов, който преди време публикува снимка в социалната мрежа на спящи полицаи в патрулка, заяви че МВР - Варна, го е нарекло селски глупак.

„Преди няколко месеца направих една снимка, за която, както вече навярно много вече са чели, съм започнал и да съжалявам. Направих снимката може би наистина от глупост, както вчера казаха от пресцентъра на МВР. След снощи това, което казаха по мой адрес, останах с убеждението, че не живея в тази държава, в която трябва да е“, каза с огорчение Боян Максимов.

„А събитията, които ми се случиха, след като публикувах снимката на 2 юли, оттам насетне не мога да кажа, че всички действия са били в рамките на нормалното. Имало е нотка на реваншизъм, имало е нотка на неадекватност от страна на самите служители на МВР. Потресен съм от всяко едно действие, включително след снощи“, посочи младежът.

Той разказа, че е гледал запис по националната телевизия, в който Калина Пенчева от МВР Варна го е нарекла селски глупак.

„Г-жа Калина Пенчева, която е официално лица на полицията за Варна, каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук, във Варна, и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак“, каза още Максимов.

„Аз си плащам осигуровките сам най-малкото, а на нея всичко й се плаща благодарение на глупаци като нас, всички нас. Това е, което мога да кажа по въпроса. Надявам се нещата да се променят някой ден“, каза още Боян Максимов.

В сряда премиерът разпусна и цялата областна управа на Варна, като на мястото на досегашния областен управител Данчо Симеонов беше назначен досегашният зам.-кмет на морската столица Коста Базитов, а негов заместник стана контраадмирал Пламен Манушев, който бе освободен от поста зам.-началник на отбраната.

Причина за уволнението на областната управа на Варна е било недоволството на премиера от работата на досегашната управа, която Данчо Симеонов оглавяваше от август 2009 г.

#Калинка Пенчева #ОДМВР – Варна #говорител #Коста Базитов #Пламен Манушев #областен управител #Данчо Симеонов #министър-председател #уволнение #област Варна #Бойко Борисов #Варна #Боян Максимов #снимка #глупак #обида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"