Huawei Technologies България и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество

Huawei Technologies България и Русенският университет „Ангел Кънчев“ подписаха меморандум за сътрудничество
A A+ A++ A

Huawei Technologies България и Русенският университет „Ангел Кънчев“ стартират партньорство за реализация на съвместни проекти. Сътрудничеството дава възможност на студентите от учебното заведение с интерес в областта на ИКТ сектора да се възползват от стипендиантските и обучителни програми на компанията.

„Русенският университет е лидер в дигиталните образователни технологии. Сътрудничество между нашите две организации би било от изключителна полза и за двете страни. Сигурен съм, че нашето партньорство ще бъде пълноценно“, заяви академик Христо Белоев, ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

„За нас е чест да сключим партньорство с един от най-престижните университети в България, който е известен с неговата разнообразна палитра от професионални направления и специалности, както и с големите успехи на своите студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и компютърни науки. В Huawei вярваме, че технологиите и образованието вървят ръка за ръка. Чрез партньорството с Русенския университет „Ангел Кънчев“ искаме да подкрепим младото поколение, което е двигател на цифровата трансформация“, каза Тери Ли, генерален мениджър на Huawei Technologies България.

Акцент по време на срещата бе стипендиантска програма на Huawei – ICT Talents Training Seeds for the Future. Целта ѝ, заедно с глобалната програма Seeds for the Future, е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка, но и да обогати лидерските им умения. Програмите са едни от основните социално отговорни кампании на Huawei.

Тази година компанията ще награди 80 студента, всеки с по 2000 евро, като изискванията са до 11 ноември да се изпратят CV и мотивационно писмо на hrbulgaria@huawei.com, а до 30 ноември да се изпрати кратко видео до 3 минути по зададена тема, свързана с модерните технологии. Едновременно с тази програма, желаещите могат да се включат и в глобалната програма Seeds For the Future, чието онлайн обучение ще се проведе в средата на ноември.

Чрез стипендиатските и обучителните си програми Huawei откроява най-добрите и мотивирани студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и им предоставя нови възможности за развитие.

По време на срещата бяха представени и технологични решения за обучение в електронна среда. Обсъдени бяха и съвместни инициативи, които могат да поставят началото на още бъдещи проекти между Huawei Technologies България и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

За Huawei

Основана през 1987 г., Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ICT) и интелигентни устройства. Компанията има повече от 197 000 служители и работи в над 170 държави и региони, обслужвайки повече от три милиарда души по света.

Визията и мисията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. За тази цел компанията стимулира повсеместната свързаност и насърчава равния достъп до мрежите; компанията има за цел да предостави облачни услуги и изкуствен интелект до четирите краища на земята, за да осигури превъзходната изчислителна мощ там, където е необходима; Huawei изгражда цифрови платформи, за да помогне на всички индустрии и организации да станат по-гъвкави, ефективни и динамични; предефинира потребителското изживяване с помощта на изкуствен интелект, като го прави по-персонализирано за хората във всички аспекти на живота им, независимо дали са у дома, в офиса или в движение.

За повече информация, моля посетете Huawei онлайн на www.huawei.com или ни последвайте на:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.youtube.com/Huawei

#HUAWEI

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"