Д-р Таня Андреева: Това ли беше най-доброто място за Детска болница?

Д-р Таня Андреева: Това ли беше най-доброто място за Детска болница?
A A+ A++ A

Избран е терен за Национална детска болница - това е чудесна новина.

Теренът е в Горна баня до Болницата по ортопедия - добър терен има редица предимства, има и недостатъци.

До тук свършва положителното (не, че е малко).

Имаше предложени от предишното ръководство на МЗ общо 5 терена. Всички отговаряха на критериите - да са достатъчно големи, да са собственост на МЗ, да имат добър достъп с градски транспорт/ метро, всички са в паркова среда. Т.е. по нищо не отстъпват на терена в Горна Баня.

Беше избрана с ОП фирма, която да обследва възможностите на всеки един терен, за да се знаят плюсовете и минусите на имотите. След което щеше да има представяне на имотите и решение базирано на конкретни данни. Договорът с фирмата беше прекратен от служебния министър, заради забавяне в сроковете.

Днес беше зададен на министъра на здравеопазването и на министъра на благоустройството въпросът - “По какви критерии е избран този терен?”

Нямаше конкретен отговор.

Няма идеален терен. Всеки един от посочените по-долу терени има своите предимства и своите недостатъци. Редно е те да се разгледат от екип от експерти и да се обяви публично. Да се посочат плюсовете и минусите и да се предложат, възможните решения. Тогава на базата на експертно мнение да се вземе информирано решение спрямо фактите.

Националната детска болница е обект от национално значение. Редно е да има комуникация към обществото защо това е най-добрият терен и какви са мотивите да се избере пред останалите възможни. Тогава, убедена съм, няма да има нито един български гражданин, който да си задава въпросът:

“Това ли беше най-доброто място за детската болница!”

Д-р Таня Андреева, Фейсбук

#детска болница #д-р Таня Андреева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »