"Сън": Путин е с рак на панкреаса, Паркинсон, тъпче се с обезболяващи

"Сън": Путин е с рак на панкреаса, Паркинсон, тъпче се с обезболяващи
A A+ A++ A

Видели бял свят шпионски документи потвърждават, че Владимир Путин наистина има ранна фаза на болестта на Паркинсон и рак на панкреаса. Здравето на 70-годишния руски лидер отдавна е източник на спекулации – западните разузнавателни служби предполагат, че той има сериозни здравословни проблеми. Слуховете за лошото здравословно състояние на президента се носят от години – и се смята, че той е следен от екип лекари, които внимателно следят здравето му.

Имаше западни твърдения за здравето на Путин, особено от бившия ръководител на МI6 сър Ричард Диърлав, който заяви, че руският лидер ще бъде изпратен в санаториум и ще си отиде от властта до 2023 г. поради здравословни проблеми. Неотдавна Путин беше заснет със съмнителни следи от венозно лечение на гърба на ръката си – на фона на слуховете, че страда от рак и осакатяващи болки.

А в имейли, които сега са видени от The Sun Online, източник от руското разузнаване, близък до Кремъл, изглежда потвърждава, че Путин е диагностициран с ранен стадий на Паркинсон и рак на панкреаса. В тях се казва, че има и слухове, че той вече има рак на простатата.

„Мога да потвърдя, че той е диагностициран с ранен стадий на болестта на Паркинсон, но тя вече прогресира“, твърди в имейл вътрешният човек от руските служби за сигурност.

„Този факт ще бъде отричан по всички възможни начини и скрит. Путин редовно се тъпче с всякакви видове тежки стероиди и иновативни обезболяващи инжекции, за да спре разпространението на рака на панкреаса, който наскоро му бе диагностициран. Това не само причинява силна болка, но Путин има състояние на подпухналост на лицето и други странични ефекти – включително пропуски в паметта. В близкото му обкръжение се носят слухове, че освен рак на панкреаса, който постепенно се разпространява, Путин има и рак на простатата.“

Представители на Кремъл винаги са отричали, че има нещо нередно с техния лидер.

Путин отдавна се гордее с имиджа си на „силен човек“ – но драматичната му промяна през последните няколко години предизвика спекулации, че може би страда от тежко физическо заболяване.
Публичните му изяви по време на войната в Украйна показват, че той не може да си поеме дъх, препъва се в думите си или изглежда изтощен. По-рано този месец Путин изглеждаше с видими болки по време на парада на Червения площад в Москва, с който отбеляза нарушаването на международното право, за да анексира четири региона в Украйна.

Болният автократ имаше маниакален вид с възпалени бузи и зачервено лице. Политическият анализатор Валерий Соловей твърди, че Путин страда от редица сериозни заболявания – включително рак, болест на Паркинсон и шизофренично разстройство. Соловей заяви, че здравето му „се влошава… драматично“ – и предположи, че здравословното състояние на тирана е повлияло на преценката му за буксуващата война.

Миналата седмица Путин наблюдаваше как се изстрелват балистична и крилата ракета, докато Москва симулираше огромен удар по Запада.

Руският президент неведнъж е повдигал въпроса за използване на ядрени оръжия – и има, че може да се готви за тест в Черно море. Специалистът по теория на игрите Георгий Егоров предупреди, че ядреният удар „има смисъл“ за Путин, ако му остават само няколко месеца живот. Той заяви пред „Новая газета“: „Използването на ядрено оръжие има смисъл за Путин само в една ситуация – ако слуховете за здравословните му проблеми са верни – ако му остават няколко месеца живот – той не иска да остане в историята като губещ.“

Това се случва, след като видеоклип разкри мистериозен белег на ръката на Путин, докато той се опитва да хване ръката на руски войник миналия месец.

Той направи рядката поява, докато стреляше със снайперска пушка в тренировъчен лагер за мобилизирани руснаци. Кореспондентът на Kyiv Post Джейсън Джей Смарт твърди, че „видеоклипове, публикувани от [руските] правителствени новини, показват нещо, което би могло да бъде следи от интравенозни инжекции, върху ръката на Путин“.
ой също така твърди, че Москва е пуснала два видеоклипа – един с водни знаци, които уж прикриват ръката на Путин, и друг, на който изобщо не се виждат.

Държавните новини на Русия набързо изтриха кадрите, което допълнително засили спекулациите за лошото здравословно състояние на Путин.

Бившият кореспондент за Украйна Том Уорнър заяви: „Изтеглих 5-те видеозаписа на това събитие, публикувани в Телеграм… и разгледах внимателно всички за снимки на гърба на ръката. Изглежда, че това е просто странен ъгъл на изпъкнали вени. Но ръката и лицето са подпухнали във всички сцени. Дългосрочни стероиди. Лорд Данат, бивш началник на щаба на отбраната, заяви, че „черните ръце“ на Путин могат да издадат истинското състояние на здравето му.“

Той заяви пред Sky News: „Внимателните наблюдатели сега забелязват, че ръцете му изглеждат доста черни отгоре, което е знак за инжекции, които се поставят, когато други части на тялото не могат да приемат инжекции. „Интересно е да се отбележи това и просто да се наблюдава дали той е толкова здрав и в добра форма, колкото би искал да се представи.“

Други твърдят, че следите може да са от ухапване, а пенсиониран неврохирург казва, че това са „склеротични вени от множество катетри за интравенозно приложение“.

Вътрешни хора от Кремъл признават, че здравето на Путин „рязко се влошава“ – и дори се твърди, че на някои събития той е използвал двойници.

Последните снимки показват, че Путин изглежда по-слаб, с подпухнало лице, а критиците твърдят, че по време на публични изяви той се е хващал за стените на бюрата, за да прикрие треперенето си. По време на разговори с министъра на отбраната Сергей Шойгу възрастният тиранин беше заснет да се хваща за масата и да се прегърбва в знак, че страда от Паркинсон.

Ръцете на руския лидер пък трепереха силно във видеоклип, показващ как той посреща беларуския президент Александър Лукашенко в Кремъл.

На други кадри се вижда как Путин прехапва устни и разсеяно се суети по време на църковна служба, което още повече подхранва твърденията, че автократът страда от неизлечимо заболяване.
Той също така изглеждаше, че куца и се гърчи, докато върви, по време на разговорите в Москва с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш през април. А през юни на Путин е била оказана „спешна медицинска помощ“, след като е бил повален от „остра болест“, според вътрешни хора в Кремъл.

Твърди се, че на Влад му станало лошо, докато разговарял с военните си шефове, и получил „остро неразположение, слабост и замайване“, когато станал от бюрото си след 90-минутна виртуална сесия.

Източник: Сън

#Владимир Путин #болест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"