Щракнаха белезници на 17-годишния, който бие и унижава из Русе

Щракнаха белезници на 17-годишния, който бие и унижава из Русе
A A+ A++ A

Арестуваха 17-годишния младеж в Русе, който бе заснет да нанася побой на друго момче и да го унижава.

С разследването се заема и Окръжната прокуратура в Русе. Клипът в социалните мрежи предизвика напрежение и събра десетки пред дома на Джан Махмудов, съобщи rusemedia.

Въпреки че извършителят пусна публикация в социалната мрежа, с която се извинява за случилото се, потърпевшият Иво Бонев не приема извиненията му. Той иска да има справедливо наказание, тъй като това не е единичен случай. И признава, че е благодарен за подкрепата на вчерашния импровизиран протест.

„Не очаквах изобщо някаква подкрепа от хората, от абсолютно всеки, който иска да помогне. Да има някаква справедливост поне в този град, защото днес може да съм аз, утре може да е някой друг“, казва Иво.

Само преди дни побой е нанесен и на друг младеж, който е подал веднага жалба в полицията. „Започна да ме блъска в земята, да ме хвърля, и продължаваше доста време. След което бях накаран да си заложа телефона, беше ми взет часовникът. Имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не мога да си движа ръката“, разказва потърпевшият.

Според студента по право Борис Неделчев, който помага с юридически съвети на пострадалите, за съжаление е трудно да се получи реално възмездие, тъй като при Иво се касае за лека телесна повреда. „Да, клипът изглежда много брутален, и това е факт, но самата медицинска експертиза би показала лека телесна повреда, тъй като не отговаря на нито една от хипотезите за средна телесна и не е подсъдна на прокуратура. Това момче има такова чувство за безнаказаност, тъй като никой не е подавал досега жалби, а и повечето от побоите са с лека телесна повреда“, казва още той.

Биячът учи в Спортното училище, където тренира кану-каяк. Живее с майка си и втория си баща, но според негови близки агресията е свързана с проблеми в семейната среда. Съседите са изненадани от случващото се, защото го познават като възпитано момче.

От училището днес свикват комисията по противообществените прояви. По-късно днес ще има и брифинг на прокуратурата с подробности по случая.

#Русе #арест #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"